WW aanvragen

Veel mensen weten niet zeker of ze recht hebben op een WW uitkering of vragen zich af hoe ze een WW uitkering aan kunnen vragen. Een WW uitkering kunt u aanvragen wanneer u geheel of gedeeltelijk werkeloos wordt. Om een WW uitkering aan te vragen moet u echter wel aan enkele eisen voldoen. Deze eisen voor het aanvragen van een WW uitkering hebben we op een rij gezet.

- U bent direct weer beschikbaar wanneer u een nieuwe baan hebt gevonden.
- U heeft een verzekering voor de WW uitkering
- U bent ontslagen door uw werkgever en hebt dus zelf geen ontslag genomen (wanneer u zelf ontslag hebt genomen heeft u geen recht op de WW uitkering)
- U bent buiten uw schuld ontslagen (hier heeft u zelf dus geen rol in gespeeld)
- U heeft minimaal 26 weken gewerkt in de afgelopen 36 weken.
- U bent jonger dan de maximum leeftijd van 65 jaar, nadat u 65 jaar bent geworden heeft u geen recht meer op het aanvragen van een WW uitkering.

Om een WW uitkering aan te vragen moet u aan bovenstaande eisen voldoen. Voldoet u niet aan bovenstaande eisen, dan kunt u helaas geen WW uitkering aanvragen. Echter zijn er wel enkele andere uitkeringen waar u beroep op kunt doen wanneer u niet aan de bovenstaande punten voldoet. Wanneer u 65 jaar of ouder bent komt u namelijk in aanmerking voor de AOW uitkering (pensioen). Daarnaast heeft u altijd recht op een bijstandsuitkering wanneer u niet aan de bovenstaande punten voldoet. Deze uitkering krijgt u dan van de sociale dienst. De sociale dienst heeft echter ook enkele eisen waaraan u moet voldoen voordat u een bijstandsuitkering aan kunt vragen.

Wanneer u goedgekeurd bent voor de WW uitkering moet u zich per direct inschrijven als werkzoekende zodat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.

VN:F [1.9.22_1171]
Hoe beoordeelt u deze pagina? Kies het aantal sterren van 1 t/m 5.
Rating: 4.1/5 (20 votes cast)
WW aanvragen, 4.1 out of 5 based on 20 ratings