WW aanvragen en inschrijven

Veel mensen komen wel in aanmerking voor een WW uitkering maar weten niet precies hoe ze deze uitkering aan moeten vragen. Het aanvragen van een WW uitkering kan tegenwoordig gemakkelijk via het internet. Voordat u een WW-uitkering aan kan vragen moet u uzelf inschreven hebben als werkzoekende op Werk.nl. Het aanvragen van deze uitkering kunnen we onderverdelen in de volgende drie stappen.

Stap 1: Belangrijke informatie voordat u een WW uitkering aanvraagt

- Voor het aanvragen van een WW-uitkering heeft u een DigiD nodig. Wanneer u nog niet beschikt over een Digid kunt u deze gemakkelijk aanvragen op de website van DigiD.
- Na uw laatste werkdag bij uw werkgever heeft u 2 dagen de tijd om uzelf in te schrijven bij UWV als werkzoekende.
- Na uw laatste werkdag bij uw werkgever heeft u één week te tijd om de WW-uitkering bij uw gemeente aan te vragen. Natuurlijk kunt u deze uitkering ook al eerder aanvragen zodat het direct van start gaat nadat u werkloos bent. Het aanvragen van een WW-uitkering kan al vanaf 1 maand voor uw laatste werkdag bij uw werkgever.
- Wanneer u voor het laatst in het onderwijs heeft gewerkt heeft het UWV extra informatie van u nodig. Bekijk hiervoor de website van het UWV.

Stap 2: Uzelf inschrijven als werkzoekende bij het UWV

Voordat u een WW uitkering aan kan vragen moet u uzelf inschrijven als werkzoekende bij het UWV WERKbedrijf. Om uzelf in te schrijven als werkzoekende kunt u naar deze link gaan. Om uzelf in te schrijven als werkzoekende bij het UWV heeft u uw DigiD gegevens nodig. Heeft u deze nodig niet? Vraag deze dan nu gratis aan bij DigiD.

Stap 3: Het aanvragen van een WW-uitkering

Nadat u de voorgaande stappen heeft uigevoerd is het tijd om de WW-uitkering aan te vragen. De WW-uitkering kunt u gemakkelijk via het digitale formulier aanvragen. Ook voor deze handeling heeft u uw DigiD gegevens nodig.

VN:F [1.9.22_1171]
Hoe beoordeelt u deze pagina? Kies het aantal sterren van 1 t/m 5.
Rating: 2.9/5 (17 votes cast)
WW aanvragen en inschrijven, 2.9 out of 5 based on 17 ratings